Hráči a vedenie NHL sa nedohodli, rokovanie na mŕtvom bode

09.10.2012 Celý región

New York 9. októbra (TASR) - Tohtotýždňové rokovania vedenia zámorskej hokejovej NHL a Hráčskej asociácie (NHLPA) o novej kolektívnej zmluve sa obmedzia iba na druhoradé témy. Myslí si to zástupca komisára NHL Bill Daly.

Portál TSN citoval Dalyho tvrdenie, že v stredu a vo štvrtok sa na stretnutí oboch zainteresovaných strán v New Yorku prerokujú len témy druhoradého významu vo vzťahu k vyriešeniu pretrvávajúcej výluky. "Diskutovanými témami budú zdravie a bezpečnosť, zdravotná starostlivosť, dopingové kontroly, preplácanie nájomného a hypoték či sťažnosti. Bol by som však radšej, keby sme riešili ekonomické a systémové záležitosti, predovšetkým spôsob prerozdelenia hokejových príjmov," uviedol Daly.

Lock-out vstúpil už do svojho štvrtého týždňa. V jeho dôsledku došlo k zrušeniu prvých dvoch týždňov profiligovej súťaže, čím fanúšikovia prišli o 82 zápasov. Šéf NHLPA Donald Fehr napriek patovej situácii nestráca optimizmus a verí, že trpezlivosťou pri rokovaniach sa dohoda napokon dosiahne. "Vyžaduje si to sedenie a držanie sa témy - nech je to aj nepríjemné, nech ľudia nepovedia hneď niečo nové, nech by v danej chvíli robili niečo iné. Treba zotrvať a nájsť riešenie," vyhlásil.

Sezóna 2012/13 mala pôvodne odštartovať 11. októbra, najskorší možný termín posunutého začiatku nového ročníka je nateraz 25. október.
 

Vyberte región